Heilige Trudo Zundert
 

 

Onze pastorie aan de Molenstraat 9, naast de kerk en met de kerk verbonden, is in 1775 gebouwd als patriciërswoning voor Gerard Jacob de Milly, heer van Middelburg, die zich in Zundert vestigde. Het door Th. Verrijk in 1777 geschilderde leerbehang in de spreekkamer verwijst naar deze bestemming.
 

 

 

 

Van 1836 tot 1847 woonden de gebroeders Passtoors er. De gerestaureerde grafsteen van Willem Passtoors tegen de gevel van de huidige Trudokerk verwijst naar deze periode. Het kerkbestuur zocht naar een geschikte woning, vlak bij de parochiekerk, waar de parochiegeestelijkheid zou kunnen wonen. De familie Passtoors verkocht het huis aan het kerkbestuur. Sinds 1847 is de pastorie onafgebroken bewoond door de parochiepriesters. Vanzelfsprekend zijn er in de loop der tijden diverse uitbreidingen en verbouwingen geweest.

 

Thans is de Trudo-pastorie de ambtswoning voor de pastoor van Zundert en Rijsbergen. Daarnaast doet de pastorie dienst als vergaderruimte voor besturen en werkgroepen van de parochie, is er het secretariaat van de parochie gevestigd en is er ontvangstruimte.

 
© 2021 Websites & Zo