Heilige Trudo Zundert
 

Kerkbalans

Om uw parochie te laten functioneren is jaarlijks veel geld nodig. Naast de ontvangsten voor diensten, uit collecten, offerkaarsen zijn de jaarlijkse kerkbijdragen de belangrijkste inkomstenbron voor de parochie. In de jaarlijkse actie kerkbalans vragen wij daarvoor uw aandacht.

 

Het in stand houden van onze mooie kerk kost veel geld. Denk alleen maar aan de steeds terugkerende energie- en onderhoudskosten. De personeelskosten zijn zeer beperkt.
De toelagen van het pastorale team komen voor de helft ten laste van onze parochie Christus Koning, omdat ook de St. Franciscusparochie in de regio Rucphen worden bediend.
Daarnaast is er nog een parttime kracht werkzaam op de pastorie, die met name huishoudelijke werkzaamheden verricht en er zoveel mogelijk voor zorgt, dat er wordt open gedaan als iemand op de pastorie moet zijn. Alle andere werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers, zonder wie de parochie niet zou kunnen draaien.

 

U ziet, dat de kosten voor onze parochie zeer laag worden gehouden. Maar daar tegenover zijn in de achterliggende jaren de diverse inkomensposten zeer sterk verminderd, zo sterk zelfs, dat al enkele jaren wordt afgesloten met een verlies. Dit is natuurlijk niet eindeloos vol te houden. Dus als u dit leest ga dan bij uzelf eens na of u al deelneemt aan de kerkbijdragen en of uw bijdrage wellicht in de achterliggende jaren is achtergebleven  bij de ontwikkelingen.
Misschien kunt u de nood van onze parochie wat minder groot maken. Als trouwe betaler van de kerkbijdrage kunt u rekenen op (gereduceerde of) gratis kerkdiensten, zoals bij de eerste Heilige Communie, vormsel, huwelijksmis en uitvaartdiensten.

De parochiebijdrage voor 2021 is vastgesteld op € 124,- per jaar

 

UW BIJDRAGE IS NIET ALLEEN VAN HARTE WELKOM MAAR OOK ONONTBEERLIJK VOOR ONZE PAROCHIE!!!

 

Meer informatie kunt u vragen via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
© 2021 Websites & Zo