Heilige Trudo Zundert
 

                                   Retraite in Taizé

Lieve mensen, zo af en toe is het voor een pastor goed om op retraite te gaan. Ik mag dat dit jaar van 12 tot 19 mei doen. Een weekje weg uit de dagelijkse pastorale werkzaamheden.

Een retraite is een manier van herbronnen. In een omgeving van gebed en soberheid de tijd nemen voor de dingen van je hart.

In de dagelijkse pastorale praktijk lukt dat niet altijd even goed.

In voorbije jaren ben ik enkele keren op retraite mogen gaan, waarbij ik de gemeenschap van Taizé in Frankrijk heb bezocht. Op deze verstilde plek in de Bourgogne, kom ik tot rust.

In Taizé  komen het hele jaar door jongeren van over de hele wereld op retraite. Ook ouderen zijn welkom, maar de focus ligt bij de jeugd. Elke week komen duizenden jongeren van over de hele wereld naar de gemeenschap, waar ze samen wonen, werken, bidden, zingen, feesten en ontmoeten.

Om de gemeenschap bij u te introduceren, heb ik een artikeltje geschreven, waarin u kennis kunt maken met Taizé. Ook vindt u daarin een vermelding naar de website van de gemeenschap, zodat u nog meer kunt lezen.

Klik hier  om dit artikel te lezen.

Pastor Wim van Reen

 

 

 

                                     Buurten met de Bijbel:

 

Pastorie H. Trudo    Molenstraat 9   Zundert

 

 

 

Veertigdagentijd in Zundertse parochie  H. Trudo

 

Tijdens de 40-dagen tijd voor Pasen werd er wekelijks een symbool toegevoegd aan de vastentafel op het altaar. Dit symbool is gerelateerd aan het lezingen thema van die week. Met Pasen was de tafel helemaal compleet.

 

 

 

 

 

 

 

Koninklijke onderscheiding Ger van Haaren

 

 

 

Ger van Haaren heeft donderdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Leny Poppe-de Looff van de Gemeente Zundert. Van Haaren mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Tijdens zijn afscheid als bestuurslid bouwkundige zaken bij de parochie van de Heilige Trudo in Zundert kwam tot grote verrassing van  Van Haaren de burgemeester langs om hem het Koninklijke lintje te bezorgen. Ger van Haaren is sinds 1990 actief bij de parochie. Hij adviseert in bouwkundige vraagstukken. Onder zijn supervisie wordt er onderhoud aan de parochiële gebouwen uitgevoerd, zodat de gebouwen in goede staat verkeren. Tevens coördineert hij het onderhoud en vernieuwing van de begraafplaats Heilige Trudo. Bij de KBO Klein Zundert is Ger van Haaren vanaf het begin tot het eind betrokken geweest bij de verbouwing en uitbreiding van ouderencentrum Levenslust. Bovendien helpt hij ouderen om langer thuis te wonen door te adviseren en het plaatsen van diverse hulpmiddelen in huis, zoals beugels en verlichting in badkamers. Van Haaren is ook bekend door zijn politieke activiteiten voor VVD Zundert. Vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de lokale samenleving is Van Haaren de onderscheiding toegekend.

 

 

 

 

 

Maria Bedevaart Oostenrijk   28 juni t/m 5 juli 2019.

 

 

 

 

 

Vrijwilligersavond  H. Trudo Zundert 31 januari 2019

 

In het Cultuur Centrum werden onze vrijwilligers door  pastoor Hans van Geel bedankt voor hun inzet voor de parochie H. Trudo te Zundert. Het parochiebestuur is hen zeer erkentelijk voor al het werk dat in de vele werkgroepen verzet wordt.

Tijdens deze bedankavond op 31 januari werd door de ruim 100 aanwezige vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje in een ontspannen sfeer met elkaar van gedachten gewisseld. Ook een loterij zorgde ervoor dat  terugzien kon worden op een geslaagde bedankavond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2019 Websites & Zo