Heilige Trudo Zundert
 

 

Parochiebestuur

 

De bisschop van Breda heeft mevr. A.M. van Sprundel – Boeren benoemd als nieuw lid van ons parochiebestuur. Van harte welkom en veel succes met het werk voor onze parochie.

Ook heeft Mgr. Liessen aan dhr. G. van Haaren eervol ontslag verleend met grote dankzegging voor al hetgeen hij voor de parochie gedaan heeft.

 

 

 

Open kerkendag 10 juni.

 

 

                                   Retraite in Taizé

Lieve mensen, zo af en toe is het voor een pastor goed om op retraite te gaan. Ik mag dat dit jaar van 12 tot 19 mei doen. Een weekje weg uit de dagelijkse pastorale werkzaamheden.

Een retraite is een manier van herbronnen. In een omgeving van gebed en soberheid de tijd nemen voor de dingen van je hart.

In de dagelijkse pastorale praktijk lukt dat niet altijd even goed.

In voorbije jaren ben ik enkele keren op retraite mogen gaan, waarbij ik de gemeenschap van Taizé in Frankrijk heb bezocht. Op deze verstilde plek in de Bourgogne, kom ik tot rust.

In Taizé  komen het hele jaar door jongeren van over de hele wereld op retraite. Ook ouderen zijn welkom, maar de focus ligt bij de jeugd. Elke week komen duizenden jongeren van over de hele wereld naar de gemeenschap, waar ze samen wonen, werken, bidden, zingen, feesten en ontmoeten.

Om de gemeenschap bij u te introduceren, heb ik een artikeltje geschreven, waarin u kennis kunt maken met Taizé. Ook vindt u daarin een vermelding naar de website van de gemeenschap, zodat u nog meer kunt lezen.

Klik hier  om dit artikel te lezen.

Pastor Wim van Reen


 

 

                                     Buurten met de Bijbel:

 

Pastorie H. Trudo    Molenstraat 9   Zundert

 

 

 

Veertigdagentijd in Zundertse parochie  H. Trudo

 

Tijdens de 40-dagen tijd voor Pasen werd er wekelijks een symbool toegevoegd aan de vastentafel op het altaar. Dit symbool is gerelateerd aan het lezingen thema van die week. Met Pasen was de tafel helemaal compleet.

 

 

 

 

 

 

 

Koninklijke onderscheiding Ger van Haaren

 

 

 

Ger van Haaren heeft donderdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Leny Poppe-de Looff van de Gemeente Zundert. Van Haaren mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Tijdens zijn afscheid als bestuurslid bouwkundige zaken bij de parochie van de Heilige Trudo in Zundert kwam tot grote verrassing van  Van Haaren de burgemeester langs om hem het Koninklijke lintje te bezorgen. Ger van Haaren is sinds 1990 actief bij de parochie. Hij adviseert in bouwkundige vraagstukken. Onder zijn supervisie wordt er onderhoud aan de parochiële gebouwen uitgevoerd, zodat de gebouwen in goede staat verkeren. Tevens coördineert hij het onderhoud en vernieuwing van de begraafplaats Heilige Trudo. Bij de KBO Klein Zundert is Ger van Haaren vanaf het begin tot het eind betrokken geweest bij de verbouwing en uitbreiding van ouderencentrum Levenslust. Bovendien helpt hij ouderen om langer thuis te wonen door te adviseren en het plaatsen van diverse hulpmiddelen in huis, zoals beugels en verlichting in badkamers. Van Haaren is ook bekend door zijn politieke activiteiten voor VVD Zundert. Vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de lokale samenleving is Van Haaren de onderscheiding toegekend.

 

 

 

 

 

Maria Bedevaart Oostenrijk   28 juni t/m 5 juli 2019.

 

 

 

Klik hier voor de uitgebreide documentatiefolder met alle informatie over programma begeleiding enz.

 

 

 

 

 

 

Leerhuis - vreemdelingschap in de bijbel


Drie dinsdagmiddagen in Broederhuis Ste.-Marie Huijbergen

Inleider: Franck Ploum


De vreemdeling speelt een belangrijke rol in het bijbels verhaal. Over de plaats en de omgang met de vreemdeling in de samenleving staat dan ook veel beschreven.
In dit leerhuis lezen we teksten over vreemdelingschap en de vreemdeling. We plaatsen ze in de context van de tijd dat ze geschreven werden en verbinden ze met de vraagstukken van migratie en vreemdelingschap in onze tijd.

Data      dinsdag 23 en 30 april, 7 mei
Tijd       14.30 - 16.45 uur (aansluitend 17.00 uur Vespers - optioneel)
Waar     Broederhuis Ste.-Marie - Boomstraat 7 Huijbergen
Kosten   €30,-
aanmelden:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

i.s.m. Stichting Zinsverband – www.zinsverband.nl

 

 

Retraitedagen – Vreemdeling ben ik

 

13-15 mei 2019 in Broederhuis Ste.-Marie Huijbergen

 

Begeleiding: br. Bram Hommel en Franck Ploum

 

De ervaring van vreemdeling-zijn kan beangstigen en bevrijden tegelijk. Waar ben je thuis of waarmee ben je verbonden wanneer je toch ‘slechts’ vreemdeling bent? Maar ook: als vreemdeling ben ik vrij, ik hoef me niet te hechten aan geld en goed en bezit. Vreemdelingschap helpt je in vrijheid te leven. Tegelijk geeft de bijbel aan dat bevrijde vreemdelingschap een verantwoordelijkheid mee: behoed de aarde maar bezit haar niet. En: ontferm je over de mens die als jij, vreemdeling is of als vreemdeling bij je aanklopt.

 

Hoe ervaar ik mijn aanwezigheid op deze wereld? Ben ik een vreemdeling op aarde? Hoe ga ik om met dat vreemdelingschap? Wie of wat draagt mij als vreemdeling?

 

Drie dagen van gesprek, ontmoeting en verdieping.

 

Data      maandag 13 mei – woensdag 15 mei 2019
Tijd       aankomst maandag 14.00 uur – vertrek woensdag 14.00 uur
Waar     Broederhuis Ste.-Marie - Boomstraat 7 Huijbergen
Kosten   €125,-
aanmelden:
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 

 

Vrijwilligersavond  H. Trudo Zundert 31 januari 2019

 

In het Cultuur Centrum werden onze vrijwilligers door  pastoor Hans van Geel bedankt voor hun inzet voor de parochie H. Trudo te Zundert. Het parochiebestuur is hen zeer erkentelijk voor al het werk dat in de vele werkgroepen verzet wordt.

Tijdens deze bedankavond op 31 januari werd door de ruim 100 aanwezige vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje in een ontspannen sfeer met elkaar van gedachten gewisseld. Ook een loterij zorgde ervoor dat  terugzien kon worden op een geslaagde bedankavond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert Neva-ensemble uit Sint Petersburg in de H. Trudokerk.

 

 

Op 13 december gaf het bij velen reeds bekende Neva-ensemble een concert in de H. Trudokerk.

 

Zeer enthousiaste zangers en zangeressen gaven voor ruim 100 aanwezigen een schitterende voorstelling. Iedereen genoot van de prachtige heldere klanken van het Neva Ensemble.

Volgend jaar zijn ze weer te horen en zien in onze H. Trudoparochie.

 

Een fotoreportage van  Charles van Campenhout vindt u via onderstaande link. Zo krijgt u een prima indruk van dit concert!

 

https://myalbum.com/album/t4FKmMsgbM9n

 

 


Het Russische klein koor,(twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.

Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en –diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

 

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

Opgave communicanten:

Voor de Eerste Heilige Communie op zondag 28 april 2019, zijn er brieven rondgegaan op de Zundertse basisscholen. Er is echter ook de mogelijkheid, dat kinderen die niet in Zundert op school zitten, maar wel hun communie in Zundert willen doen, dit via de communiewerkgroep kunnen laten weten. Op de Pastorie van de St. Trudokerk (Molenstraat 9) op woensdagochtend van 09.00 – 10.30 uur is er iemand aanwezig, zodat de nieuwe communicanten zich kunnen inschrijven. 

Voor meer informatie bel 076-597 1150 of stuur een mailtje naar estherzagers@ziggo.nl

 

 

 

Nieuw Telefoonnummer Pastorale bereikbaarheid regio Zundert en Rucphen:
Medeparochianen,
Met ingang van 1 september 2018 geldt er in de tien dorpen van de regio’s Rucphen en Zundert één nieuw telefoonnummer voor de pastorale bereikbaarheid: 0620515729.
Dit nummer is alleen te gebruiken bij dringende pastorale zaken, zoals het doorgeven van uitvaarten, avondwakes en crematieplechtigheden, het aanvragen van een sacrament van de zieken of een ziekenzegening. In de regel krijgt u meteen een pastor aan de lijn.
Voor alle andere dagelijkse praktische vragen kunt u terecht bij de pastorie of het secretariaat van uw parochie of parochiekern.
Het pastoraal team regio’s Rucphen en Zundert

 

 

 

DOOPGESPREK EN DOOPVIERINGEN IN DE TRUDOPAROCHIE TE ZUNDERT, 

We spreken met elkaar over de betekenis van het sacrament van de Doop, over de Doopviering zelf en de mogelijkheden voor de persoonlijke invulling ervan, en we noteren de gegevens. Hiervoor is het nodig dat u meebrengt:  het geboortekaartje van uw kind, uw trouwboekje of geboorteakte van het kind met uw gegevens. Ook noteren we de namen van de peter en meter, peters of meters.

We hebben een nieuw mooi doopboekje. Maar het is ook mogelijk aan de hand van de digitale versie zelf een doopboekje te maken.

 

 

Doopgesprek:

Het is het beste dat u voor het doopgesprek en voor de doopdatum telefonisch contact opneemt met de pastorie via het telefoonnummer van de pastorie in Zundert: 076 – 5972292.  U kunt dit beter niet per mail doen, maar telefonisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indien u vragen of informatie heeft in het kader van actuele zaken kunt u deze mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 
© 2019 Websites & Zo