Heilige Trudo Zundert
 

 

Geslaagde bedevaart Oostenrijk

 

 

 

Op vrijdag 28 juni 2019 vertrokken 55 pelgrims met de bedevaartparochie van Pastoor Hans van Geel mee op een Maria bedevaart naar Oostenrijk.
Een volle touringcar met een voortreffelijke goed uitziende en gemutste chauffeur Frans van Gils van Pelikaan Reizen werd de tocht aangevangen. Met de rechterhand van Pastoor Hans, Pastor Piet Swinne, werden dagelijks de Eucharistieviering, Gebedsdienst en het Rozenkransgebed gehouden.
Elke morgen werd gestart door pastoor Hans met het reisgebed. Er wordt gebeden voor een veilige reis, voor de thuisblijvers, voor ons pastoraat en de zorgen van elke dag.
Pastoor Hans is een verbinder bij uitstek en het samen gevoel, er voor elkaar zijn, draagt hij hoog in het vaandel. Die boodschap was vanaf het begin tot het eind voelbaar en zichtbaar. De warme uitstraling naar elkaar, het bemoedigen, het lachen en het huilen, een hand op de schouder was duidelijk zichtbaar in de groep. Het gaf direct een betrokken gevoel. Buiten het bidden en het zingen van de vele liederen o.l.v. Jolanda van Terheijden was er ook tijd ingeruimd voor ontspanning. Velen genoten van de goed gekozen locaties met de vele bezienswaardigheden. Chauffeur Frans vertelde onderweg op een humoristische wijze de bezienswaardigheden en weetjes. De navolgende plaatsen werden bezocht: Kevelaer, Passau, Mariazell als hoofddoel, Melk, Maria Taferl, Salzburg, Mariastein, Innsbruck, Mötz, Trier en Banneux.
De voortreffelijk gekozen hotels, met de uitstekende ontbijttafel en diners maakten de reis compleet. Voor degene die in de avond voor het slapen gaan nog een wandelingetje wilde maken of nog een afzakkertje nodig hadden, was er alle tijd. Het gedwongen gemis van Jan en Riet Baselier werd goed opgevangen door Piet Populier en Annie Ernest. Namens de pelgrims bedankt Adrie Hommel Pastoor Hans, Pastor Piet, Chauffeur Frans, Koster Piet, Jolanda en Annie voor hun inzet. Vrijdag 5 juli nemen we bij de Nonnen in Zundert met een culinair hoogstaand diner afscheid van elkaar. Moe, maar erg voldaan, met inspiratie van ons geloof en met de vriendschap van elkaar, keerden we weer huiswaarts. Dank je wel. God en Maria waren heel de reis bij ons.
Gaat u volgend jaar ook mee naar Fatima?

 

 

 

 

Parochiebestuur

 

De bisschop van Breda heeft mevr. A.M. van Sprundel – Boeren benoemd als nieuw lid van ons parochiebestuur. Van harte welkom en veel succes met het werk voor onze parochie.

Ook heeft Mgr. Liessen aan dhr. G. van Haaren eervol ontslag verleend met grote dankzegging voor al hetgeen hij voor de parochie gedaan heeft.

 

 

 

Open kerkendag 10 juni.

 

 

 

 

 

Indien u vragen of informatie heeft in het kader van actuele zaken kunt u deze mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 
© 2019 Websites & Zo